Instruktioner vid öppnande och stängande av bastun

Trivsel och ordningsregler för hyra av bastun och praktiskt för dig som ska öppna och sätta på bastun

Boka dig under fliken Hyra av bastun till vänster och sen underfliken Bokningsförfrågan.

1)     Nycklar: När du ska öppna och ansvara för bastun för första gången pratar du med någon du känner som öppnat tidigare. Det tar en halvtimma för bastun att bli varm beroende på temperaturen ute. Dessa mobilnr används endast i nödfall Monica 0706-73 51 42 alternativt Ingela Andersson 0730-23 77 09.

När man öppnar kodlåset vrider man vredet åt grönt (vänster) tills det snäpper in i läge och börjar lysa, knappar in koden och fortsätter vrida vredet åt grönt. När man låser gör man likadant fast vrider åt rött (höger)

  1. Nyckelknippan in till omklädningsrummet och strömbrytaren till bastun ligger i nyckelboxen till höger innanför dörren till mötesrummet. Hyr man bastun får man koderna när man betalt.
  2. Öppna in till bastun. Man sätter in den lilla nyckeln med svart på i strömbrytaren som sitter i hörnet till vänster om handfatet i omklädningsrummet och vrider ett kvarts varv så att strömmen slås på. Den måste sitta i för att strömmen ska fungera.
  3. Sen ställer man in den vänstra ratten (värmestyrkan) på bastuaggregatet på 4-5.
  4. Den högra ratten (tiden) ska stå på det orangefärgade på 2-3 timmar.
  5. I förrådet finns en röd spak till höger om varmvattensberedaren, den ska stå längs med rören. Då är varmvattnet på till duschen. 

2)     Efteråt stänger man av varmvattnet och sätter den röda spaken tvärs rören. Sen städar man och sköljer av golvet, toaletten, bastulavarna och gnuggar lite på väggarna i duschen så att alger inte börjar växa, städmaterial och slang finns i städskrubben. Kolla så det ser snyggt och prydligt ut, till sist stänger man av strömmen och lägger tillbaka nyckeln. Under sommaren när kommunen har öppet anläggningen städar lokalvårdare toaletten etc regelbundet.

3)     Lämna mötesrummet i samma skick som ni fann det i och ta med era sopor och återvinning. Vi är ju en ideell förening och sköter städningen själva.

Så fantastiskt trevligt vi kan ha det.

Njut av gemenskapen och allt det vackra och sköna

alla Skarpa Kvinns.

 

Till sist några enkla trivselregler för alla oss kvinnor, gamla som unga:

  • Duscha av dig innan du går in i bastun
  • Sitthandduk känns naturligt att använda
  • Undvik allt slags glas som kan gå sönder, för när vi är nakna är vi så sårbara
  • Mat och bastu hör inte ihop, men mötesrummet är utmärkt och det finns många fina fikaställen runt om, använd dem.

 

Låt oss få ta väl hand om varandra, utan att kräva

eller förvänta oss något tillbaka.